Siiri Koski

Rajaportin perinnesaunottaja Siiri Koski Perinnesaunotus, akupunktio ja moksibustio Pispalan valtatie 9, 33250 Tampere puh. 044 097 1985 siiri@inhimillinenvastaanotto.fi

  • Hoidot sopimuksen mukaan

Akupunktio ja moksibustio

Akupunktio on osa perinteistä kiinalaista lääketiedettä, joka on ikivanha itämainen hoitomenetelmä. Siitä on apua useimpiin vaivoihin, niin henkisiin kuin fyysisiinkin. Hyviä hoitotuloksia saadaan mm. selkäsärkyihin, päänsärkyihin, unettomuuteen ja stressiin. Lisäksi akupunktio on erinomainen hoitomuoto sairauksien ennaltaehkäisyssä sekä hyvinvoinnin ylläpitämisessä. Akupunktio ja moksibustio perustuvat ihmisen energeettisen kehon säätelemiseen. Moksibustio on miellytävän tuntuista akupunktiopisteiden lämmittämistä, tavallisesti pujon tuhkasta valmistetulla moksasikarilla. Hoidossa käytettävät neulat ovat erittäin ohuita (n. 0,22mm). Hoitomuotona voi olla myös energeettinen hieronta, eli akupainanta.

Hoitotavan valinta on aina yksillöllinen, ja perustuu ihmisen kokonaisvaltaiseen tilanteeseen. Ensimmäisellä hoitokerralla perehdytään potilaan tilanteeseen haastattelulla, ja selvitellään kokonaistilannetta monelta eri näkökantilta. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen diagnostiikkaan kuuluu myös pulssin tunnustelu sekä kielen ja ihonvärin tarkastelu.

Haastattelu kestää 30 - 60 min, itse hoito vuodenajasta riippuen 20 - 60 min. Parhaat tulokset saadaan, kun aloitetaan kolmen peräkkäisen päivän hoitosarjalla, jonka jälkeen jatketaan säännöllisellä hoitorytmillä, jota harvennetaan sitä mukaan, kun vaivat helpottavat ja olo kohenee.